Logo Hem Uthyrning Aktiviteter Guidningar Natur og Kulturskola Om oss Kontakt & Priser
Vackra Sulegång sett från sjön
Upplev gamla tider
Fiska och bada i Hemsjön
Paradis för barnen
Byn har tre hus och ett torp
Tidsenligt möblerade
Upplev den Småländska naturen
Det vackra torpet från 1700-talet
En tur i kanoten ger ro och balans
Vacker inredning
Lek i naturen
Byn består av 14 byggnader
Lek på bryggan

Om oss

Vi är många som bor på Sulegång Rosenmark;

Till exempel familjen Harrysson bestående av Mamma Anne och pappa Daniel med barnen Moa-Lotta 18, Lovis 16 och Alfred 14. Till familjen hör också våra vuxna döttrar Linnéa och Elinor som nu är utflyttade.

Vi, Anne och Daniel är båda biologer med inriktning på kulturlandskapets biologiska och kulturella värden och har jobbat med detta under många år. Bland annat har vi jobbat statligt med natur och kulturvårdsfrågor på länsstyrelsen och på Jordbruksverket. 2003 startade vi tillsammans med Bråbygdens Intresseförening en Natur- och kulturskola i Bråbygden utanför Oskarshamn. Det var vårt enda arbete tills 2008 då vi även började ta andra naturvårdsuppdrag från länsstyrelsen samt hålla olika naturvårdskurser bland annat hägning av trägärdesgård, ängsskötsel och lövtäkt. Från och med sommaren 2012 driver vi nu även Sulegångs Kultur- och Naturcentrum.

Övriga boende:

Hästarna Grim, en nordsvensk som får hugga in och hjälpa till med arbetet på gården samt köra turister och bröllop med mera, och lilla shetlandsponnyn, Flisa, som gärna tar med barnen på en liten ridtur.

Fåren Trippa, Harriet Potta, Ulltussan och alla deras väninnor och lamm.

Tupparna Kurt Bengtsson och Farfar med alla sina hönor.

Katterna Spinelli och hennes barn Sally och Baghera, samt barnbarnen Pinoccio, Fluffy och Mouche.